Veel ondernemers zijn al bezig om voedselverspilling aan te pakken maar in de dagelijkse praktijk blijft het lastig om hier serieuze stappen in te zetten. Om eigenaren, chefs en medewerkers van horecabedrijven hierbij te ondersteunen, organiseren RNOB, Koninklijke Horeca Nederland en Samen Tegen Voedselverspilling in samenwerking met Koning Willem I College en Waste Watchers de College voor de tweede keer de Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant.
Sleutel tot succes
In de horeca draait het om lekker eten en drinken en gastvrijheid. Als horecaondernemer streef je naar niets minder dan het allerbeste, met een breed scala aan keuzemogelijkheden. Tegelijkertijd groeit bij consumenten de behoefte om te weten waar de ingrediënten vandaan komen, hoeveel kilometers ze hebben afgelegd, en hoeveel er verspild wordt in het productieproces.
De tijd voor verandering in de horeca is nu. Duurzaamheid is niet alleen een trend, het is de sleutel tot succes. Minder voedsel verspillen is daarbij belangrijk: je bespaart niet alleen euro’s, maar ook kilo’s voedsel en CO2-uitstoot.