Voortgangsrapportage Regio Deal: al veel verschil gemaakt!
25 september 2024

Nieuwe perspectieven voor agrarisch ondernemers, mkb-ondernemers die hulp kregen bij digitaliseringsvraagstukken, een regionaal migratie-informatiepunt om ervoor te zorgen dat arbeidsmigranten zich snel thuis voelen, de start van een innovatief voedseleducatieprogramma voor basisscholen en een internationaal ‘verspillingsvrij’ congres in onze regio. Deze en nog veel meer resultaten zijn te vinden in de nieuwste voortgangsrapportage van Regio Deal Noordoost-Brabant.

delen

In 2020 sloot Noordoost-Brabant een Regio Deal met het Rijk om de brede welvaart en leefbaarheid te versterken. Binnen deze deal werken overheden, ondernemers, kennisinstellingen en inwoners al vier jaar samen om de maatschappelijke uitdagingen in de regio aan te pakken. Deze samenwerking is hard nodig, want deze vraagstukken zijn groot, complex en stoppen niet bij de gemeentegrenzen. De nieuwste voortgangsrapportage laat tal van verbeteringen zien op gebied van leefbaarheid in de dorpen en op het platteland, arbeidsmarkt en onderwijs, duurzame landbouw, digitalisering en technologie en inrichting van gebiedsprocessen.

Event ‘De Kracht van Samen in de Regio’ 

Eind dit jaar loopt de huidige Regio Deal af. Op 4 december a.s. blikken de partners feestelijk terug op de successen én geleerde lessen van de Regio Deal tijdens het event ‘De Kracht van Samen in de Regio’. Tegelijkertijd wordt gekeken hoe versterken de samenwerking nog verder te versterken.

 

Vooral dat laatste is belangrijk voor de aanvraag van een nieuwe Regio Deal (zesde tranche) want de uitdagingen in onze regio blijven onverminderd actueel. RNOB, AgriFood Capital, Noordoost Brabant Werkt werken samen met de provincie Noord-Brabant en PON & Telos hard aan de aanvraag voor een nieuwe deal. De aanvraag moet eind oktober worden ingediend. Medio februari 2025 neemt het kabinet een besluit over alle ontvangen aanvragen.

 

Positieve energie 

Karin van Meer, programmamanager Regio Deal Noordoost Brabant, is trots op de resultaten: “Op meerdere thema’s hebben we samen al een verschil kunnen maken. We willen iedereen hartelijk bedanken voor hun inzet, enthousiasme én vertrouwen. Laten we deze positieve energie vooral vasthouden met elkaar en de urgentie blijven voelen en samen werk te blijven maken van goed leven, fijn wonen en anders werken voor iedereen in Noordoost-Brabant.” 


Meer over: Regio Deal