Maatschappelijke initiatieven in de Peel krijgen een impuls
21 juni 2024

In de Peel stapelen veel ruimtevragende vraagstukken zich op. Niets doen is geen optie, want de natuur, economie en leefbaarheid staan onder druk. Om de beweging naar een duurzame en gezonde toekomst van de Peel te stimuleren, komt NOVEX De Peel nu met de Impulsregeling. Deze nieuwe subsidieregeling gaat op 3 juli a.s. open en wordt uitgevoerd door RNOB namens alle NOVEX de Peel partners.

delen

Maximaal 25.000 euro 

Met de Impulsregeling steunt NOVEX De Peel samenwerkingsverbanden van ondernemers, inwoners en maatschappelijke organisaties die bijdragen aan het toekomstperspectief voor de Peel. Ook overheden kunnen deel uitmaken van zo’n samenwerking. 

Met een bijdrage van maximaal 25.000 euro kunnen projecten een impuls krijgen om tot uitvoering te komen. Dit mogen ook kleine projecten met een lokaal effect zijn, die wellicht een groter proces op gang kunnen brengen. Verbindingen maken en kennisdelen zijn belangrijke aspecten.

Aanvragen

Samenwerkingsverbanden uit het totale gebied van de Peel (Zuidoost- en Noordoost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg) kunnen dan subsidie aanvragen voor hun initiatieven.

Dat betekent onder andere dat aanvragers uit heel Noordoost-Brabant in aanmerking komen voor een Impulssubsidie. 

De eerste openstelling loopt van 3 juli tot en met 20 december 2024. Vanaf 3 juli a.s. zijn de voorwaarden en het aanvraagformulier voor de subsidie te vinden op de website van NOVEX de Peel. De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.  

 

Op de hoogte blijven? 

Wilt u meer weten over de Impulsregeling NOVEX de Peel en andere ontwikkelingen in dit gebied? Ga naar www.novexdepeel.nl voor alle informatie. 

Ontwikkelperspectief 2050

In NOVEX de Peel streven gemeenten, waterschappen, provincies en Rijk samen naar een regio waar grondgebruik in balans is met water en natuur. Waar een goede boterham te verdienen is met voedselproductie en andere bedrijvigheid. Een prachtige groene streek waar geleefd wordt in vitale dorpen. Hoe partijen dit willen realiseren, is vastgelegd in het Ontwikkelperspectief 2050.

 

In dit ontwikkelperspectief, het kompas voor de Peel van morgen, zijn bodem en water leidend. Vanuit de natuurdoelstellingen streven de betrokken overheden naar een verbeterde natuurbescherming, vernatting, uitbreiding en verbinding van natuurgebieden. Vanuit de leefbaarheidsfunctie van de Peel werken we aan een gezonder leefmilieu, versterking van het landschap maar ook een toename van woningen en verbetering van de bereikbaarheid. Vanuit de economie zijn de energietransitie, werkgelegenheid en nieuwe economische dragers voor het landelijk gebied belangrijke thema’s.


Meer over: NOVEX De Peel