Gezonde Smikkelweken 2024 in Brabant van start
16 juli 2024

Vandaag is in Brabant de vierde editie van de Gezonde Smikkelweken feestelijk van start gegaan. Wethouder Rick Vermin gaf hiervoor bij BSO de Wijboom in ’s-Hertogenbosch het officiële startsein. Met groente-challenges, spelletjes en bijzondere recepten ontdekken de kinderen deze maand op een speelse manier hoe leuk en lekker gezond en duurzaam eten kan zijn. 

delen

Gezonde leefstijl 

Met de overhandiging van een groenteactiviteitenpakket aan de juf en kinderen van BSO de Wijboom markeerde wethouder Rick Vermin de start van de Gezonde Smikkelweken in heel Brabant. "Er moet veel meer aandacht komen voor gezonde voeding en voor alle kinderen”, vindt de wethouder. “Daarom is voedsel & gezondheid bijvoorbeeld een belangrijk speerpunt van onze regionale samenwerking en ondersteunt RNOB de Gezonde Smikkelweken in de regio Noordoost-Brabant. Het initiatief sluit bovendien aan bij de ambities van JOGG-gemeenten als ’s-Hertogenbosch omdat het op een positieve manier bijdraagt aan een gezonde leefstijl voor kinderen. Het is geweldig dat de Gezonde Smikkelweken juist hier beginnen."

Brabant in de top drie 

Met ca. 9.300 kinderen op 122 bso-locaties staat Noord-Brabant dit jaar in de top drie van de meest actieve provincies die meedoen aan de Gezonde Smikkelweken. Alle Brabantse kinderen kunnen bovendien op het platform www.gezondesmikkelweken.nl gratis meedoen aan vrolijke challenges en leuke prijzen winnen. “We kijken ernaar uit om deze weken samen met al deze kinderen en ook hun ouders dit te vieren en iedereen te inspireren om gezonder te eten en te leven”, sluit Rick Vermin af.

 

Kijk voor meer informatie op www.gezondesmikkelweken.nl.