Dienstverlening voor startups in Noordoost-Brabant krijgt nieuwe impuls
09 oktober 2024

RNOB en AgriFood Capital slaan de handen ineen om startups in de regio een flinke impuls te geven. Tijdens de RNOB Regiodag op 3 oktober jl. gaven alle wethouders Economie groen licht voor een nieuw startup programma. Na de Verkenningsfase en Ontwerpfase (start mei 2024) start dan nu de Bouwfase. Het programma wordt uitgevoerd door AgriFood Capital onder leiding van kwartiermaker Jonie Oostveen. 

delen

Economische veerkracht

Startups vormen een belangrijke motor voor economische veerkracht, innovatie en werkgelegenheid. Daarom is het cruciaal dat regio’s een aantrekkelijk vestigingsklimaat creëren voor startups, niet alleen in de agrifoodsector maar in alle economische sectoren. Onder de werktitel "Versterking Startup-ecosysteem" gaat AgriFood Capital samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden de dienstverlening voor startups in Noordoost-Brabant versterken.

Betere toegang tot faciliteiten

"Uit onderzoek blijkt dat veel startups in Noordoost-Brabant niet goed de weg weten te vinden naar ondersteuning," aldus Jonie Oostveen. De komende maanden worden dan ook bestaande programma’s en faciliteiten beter toegankelijk gemaakt voor startups. Waar van toepassing, wordt de dienstverlening verbeterd en uitgebreid. 

 "Uit onderzoek blijkt dat veel startende ondernemers niet altijd de weg weten te vinden naar deze ondersteuning," aldus Jonie Oostveen. "Samen met partners zoals de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), Avans Hogeschool, HAS green academy en JADS werken we aan een centraal platform voor startups in de regio. De exacte vorm van dit platform wordt in de komende maanden verder uitgewerkt."

 

Belang van goed vestigingsklimaat

'Versterking Startup ecosysteem' gaat jonge, innovatieve bedrijven uit alle economische sectoren in Noordoost-Brabant ondersteunen om te groeien en impact te maken. “Startups versterken de economische veerkracht van regio’s en voegen nieuwe dynamiek toe”, aldus Goijaarts Jan en Maarten Jilisen, bestuurlijke trekkers van het startup programma. “Daarom is het belangrijk dat onze regio een goed vestigingsklimaat voor startups biedt. Met de juiste faciliteiten en toegang tot kennis, kennissen en kapitaal kunnen we hen zo goed mogelijk ondersteunen in hun ontwikkeltraject.”